הליך גירושין יכול להיות מהיר וחסכוני כאשר קיימת בין הצדדים הסכמה וכאשר ההליך מנוהל על ידי עורך דין מקצועי אשר מצליח לגשר על הפערים בין הצדדים ולהובילם להסכם גירושין מוסכם.
דרך נוספת לניהול הליך גירושין היא הגשת תביעות לערכאות המשפטיות (בית הדין הרבני / בית משפט לענייני משפחה).
על אף שבדרך זו עלול ההליך להימשך תקופה ארוכה ולגרום לצדדים להוצאות רבות, לעיתים לא ניתן להימנע מכך.
הסוגיות המשפטיות העיקריות בהן יש לדון במסגרת הליך גירושין, הן אלו:
- סידור גט – בתי הדין הרבניים דורשים את הסכמת שני הצדדים לגירושין ומתן גט, על כן, הדרך המהירה ביותר להתגרש בבית הדין היא כאשר קיימת הסכמת הצדדים לגירושין. על אף שנדרשת הסכמת הצדדים לגירושין, במידה ומי מהצדדים מסרב להתגרש, הרי לבית הדין הרבני קיימת אפשרות על פי חוק, להטיל סנקציות כנגד סרבן הגט.
- מזונות ילדים – קביעת סכום המזונות שישולם עבור כל ילד וכן קביעת מועד ודרך העברת התשלום. בשנת 2017 חל שינוי מהותי בעקבות בע"מ 919/15 אשר יצר הפרדה בין תשלום מזונות לילדים עד גיל 6 ובין תשלום מזונות לילדים מעל גיל 6.
- זמני שהות – קביעת זמני השהות של הילדים עם כל אחד מההורים בהתאם לאורח חייהם, יכולתם הכלכלית והמסוגלות ההורית של כל אחד מבני הזוג.
- חלוקת רכוש – ביצוע חלוקת הרכוש בין בני הזוג. בהעדר הסכם ממון, אשר קבע את חלוקת הרכוש בין בני הזוג עוד בטרם החליטו על פרידה, יש להתייחס בחלוקת הרכוש הן לזכויות וחובות שצברו הצדדים לאורך שנות נישואיהם והן לנכסים שנרכשו, התקבלו במתנה או בירושה בטרם נישאו הצדדים.